Magazin o hubnutí

29. června 2015
mleko

Mléčná dieta

Mléčná dieta vychází z faktu, že zvýšeným přísunem mléčných produktů se znásobí příjem vápníku, díky čemuž tělo přestane vytvářet hormon calcitrion, který přispívá k tvorbě a ukládání tělesného tuku a zpomalenému štěpení. Hormon calcitrion tělo vyrábí pro nedostatek vápniku. Naše problém s ukládáním tuku by […]
29. června 2015
jabka

Dukanova dieta

Princip Dukanové diety spočívá v omezeném příjmu sacharidů, dodáním potravin bohatých na bílkoviny. Hlavní zásadou Dukanové diety je přesné časové střídání bílkovin s přesnou kombinací bílkovinové potravy se zeleninou. Ze začátku dodržujeme bílkovinové dny, později se bílkovinové dny střídají s bílkovino-zeleninovými dny. Po dosažení vytoužené […]
29. června 2015
vyziva

Proteinová dieta

Proteinová, tedy bílkovinová dieta je založená na konzumaci potravin s vyšším obsahem tuků a proteinů. Naopak obsah sacharidů je minimální. Běžné potraviny obsahují 3 dostupné esenciální diety, pracuje s vysoce kvalitními bílkovinami, které brání spalování svalové hmoty a podporují dodatečné spalování tuků. Strava s dostatečným […]
29. června 2015
ryzova-dieta

Rýžová dieta

Rýže tvoří základní princip další z populárních monotónních diet – rýžové diety. Podstatné je ale uvědomit si, že během dodržování rýžové diety se konzumuje výlučně hnědá, neloupaná, nebroušená, celozrnná naturální rýže, která se liší od rozšířené bílé rýže. Z celozrnné rýže vyrábíme bílou a to […]
29. června 2015
paleo-jedlo

Paleo dieta

Paleo dietu mnozí nepovažují za dietu, ale za životní styl, podobně tomu tak je i při Atkinsonově dietě. Způsob, jakým se díváme na potraviny a jejich kvalitu ovlivňuje naše zdraví. Paleo stravování popisujeme na základě zvýšených příjmů tuků, rozumného množství proteinů (20-25 %), naopak nižšího […]
29. června 2015
cervene-krvinky

Hubnutí podle krevní skupiny

V roce 1980 světu přednesl svoji teorii o stravování americký lékař Dr. D’Adama. Základní princip teorie spočívá v tvrzení, že jednotlivé krevní skupiny se podílejí na odlišném metabolismu zpracování potravy. Krevná skupina typu 0 je nejstarší, protože se objevila cca před 50 000 lety. Vyznačuje […]
29. června 2015
ketodiet

Ketodiet

Koncept KetoDiet je založený na tzv. „proteinovém šetřícím modifikovaném postu“, který laicky překládáme jako princip sníženého příjmu sacharidů a tuků za současného navýšení konzumace bílkovin. Tělu se tedy zamezí přístup k primárnímu zdroji energie (cukry a škroby) a nastává spalování uložených zásob tuků. Následně se […]
29. června 2015
orechy

Dělená strava

Dodržováním zásad dělené stravy se člověk nejčastěji ptá: Co můžeme jíst v kombinaci s čím? Co mám zakázané jíst? Označujeme ji za komplexní stravovací systém, jehož účelem není jen redukce hmotnosti, ale i očištění a odlehčení organismu, regerace a rovnováha. Nejedná se o dietu, které […]
29. června 2015
bravcove-maso

Atkinsonova dieta

Robert Atkinson, podle kterého je tato dieta pojmenovaná, napsal dietetickou knihu Revoluční dieta, které popisuje návody na redukci hmotnosti bez zbytečného přepočítávání kalorií. Přesto se ovšem zdá, že si musíme posvítit hlavně na karbohydráty. Atkinsonova dieta spočívá v nalezení vyváženého poměru konzumací sacharidů, bílkovin a […]